Ιωάννης Κορνιλάκης

O Iωάννης Κορνιλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην Αθήνα θα παρακολουθήσει κατωτέρα, μέση και ανώτατη εκπαίδευση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από νεαρή ηλικία αποκτά μεγάλη αγάπη στη μελέτη, η οποία και παραμένει έως σήμερα σε θέματα ιστορίας, φιλοσοφίας, πολιτικής, οικονομίας, γεωστρατηγικής, θεολογίας και ψυχολογίας.

Στον επαγγελματικό στίβο έχει εργαστεί σε τραπεζοασφαλιστικούς οργανισμούς, αναλαμβάνοντας διευθυντικές θέσεις ευθύνης. Συμμετέχει σε πλήθος Ελληνικών και Ευρωπαϊκών επαγγελματικών συνεδρίων, όπου και λαμβάνει αντίστοιχο αριθμό Βραβείων και διακρίσεων.

Έργο - Διακρίσεις

Το 2007 αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της Αστικής, Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ελαία», με κύριο έργο να έλθουν στο φως, οι επί 180 χρόνια ανέκδοτες επιστολές του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια.
Το 2010 ολοκληρώνει την οκτακοσίων σελίδων συγγραφή του έργου «Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής».
Τα τελευταία 5 χρόνια έχει δώσει περισσότερες από 60 διαλέξεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Ελβετία, προβάλλοντας τον Ιωάννη Καποδίστρια, ως πρότυπο πολιτικής.
Άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Από 27-9-2014 είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ελληνορωσικής Διαπεριφερειακής Συνεργασίας.
Τα έτη 2014 και 2015 έδωσε διαλέξεις σε 8 Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδος και στο Γ’ Σώμα Στρατού, από τις οποίες και τιμήθηκε για την προσφορά του. Έχει τιμηθεί από τον Αρχηγό Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος και τους Αρχηγούς Γ.Ε.Σ. και Γ.
Το 2013 τιμήθηκε με το Βραβείο Προσωπικοτήτων απ’ την Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά και το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Corfu.
Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από 12 Ελληνικούς Δήμους, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ασπροπύργου, και το Διεπιστημονικό Κέντρο Δήμου Αχαρνών.
Το 2013 έλαβε τον τιμητικό τίτλο του επίτιμου πολίτη του Δήμου Αχαρνών και Θρακομακεδόνων για την οικονομική του συνεισφορά στους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού του 1999. Για την ανιδιοτελή του προσφορά τιμήθηκε ως Πρέσβης Εθελοντισμού από την Εταιρεία Ελλήνων Εθελοντών.
Οι μεγαλύτερες διακρίσεις του είναι τα Ανώτατα Παράσημα των Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης και Κερκύρας, οι Χρυσοί Σταυροί των Αγίων Δημητρίου και Σπυρίδωνος αντίστοιχα.

Ομιλίες

Στις πιο σημαντικές του ομιλίες καταγράφονται:
Η Ιστορική ομιλία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο με θέμα: "Μέγας Κωνσταντίνος, ο ιδρυτής της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και Ιωάννης Καποδίστριας, ο ιδρυτής του Ελληνικού κράτους"
Η επετειακή ομιλία για το έτος 2016 ΕΛΛΑΔΟΣ & ΡΩΣΙΑΣ με θέμα: "Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας"
Η επεξήγηση των συμβολισμών της εικόνος της "Παναγίας Πατριωτίσσης Ίνα ώσιν εν": "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-Божья Матерь Патриотисса в Храме Богородицы Сумелийской"


Με την ευθύνη της σκηνοθεσίας ο Ιωάννης Κορνιλάκης έχει συμβάλει στην δημιουργία πλήθους οπτικοακουστικών αφιερωμάτων: